Een collega schreef

Beste Luk, beste oud voorzitter,

 Hier vanuit mijn ziekteverlof toch even een kleine lofzang voor de man met de magnifieke snor en grote mond, op de vooravond van zijn pensioen. Een grote mond,  waar veel zinvolle dingen uitkomen. In jouw geval veel geblaat, maar ook veel wol.

Jij hebt een dikke steen gelegd in de VRT vijver en ervoor gezorgd dat ze er niet omheen kunnen. Die steen zal blijven liggen en met de tijd misschien wat gepolijst raken, maar toch stevig vast op de bodem blijven. Je volgde altijd je eigen koers, niet bang voor kritiek. En vooral wars van compromissen. Dat heeft nu zoveel jaren later, zijn vruchten afgeworpen voor hele generaties VRT werknemers.

Ik zal je vooral herinneren als een groepsmens, die dicht bij de mensen staat en overal de humor van inziet. Veel lachen met de onnozelheden van de heren en dames die zichzelf zo belangrijk vinden, kan ontspannend zijn. ACOD is niet zo maar de grootste vakbond bij de VRT. Het charisma van de oud voorzitter samen met de creatieve dynamiek van de jonge opvolgers, spelen zeker een rol.

In de toekomst zal je ongetwijfeld het onrecht blijven bevechten als Vlaams parlementslid, PVDA participant … er is genoeg onrecht in de wereld om je niet te vervelen. En ongetwijfeld zal je het niet kunnen laten om toch eens te informeren hoe ze bij VRT het kopje boven water houden. Maar die inmenging zullen velen appreciëren en zien als een blijvende solidariteit.

Kameraad, ik wens je het allerbeste. Bedankt en graag tot ziens!

 Dikke knuffel

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s